085-1301158 info@onedream.nl

Onze Historie

In 2004 besloten Erik Scholtens van Gratiz.nl (Z-media BV) en Dirk Jan Koekkoek en Michael van Beers van NuGratis.nl (eFuture BV) samen een online spaarprogramma op te zetten. Aangezien de nieuwe partners voorheen concurrenten waren is toen gekozen voor de naam OneDream BV.

Dirk Jan Koekoek

Dirk Jan Koekoek

Erik Scholtens

Erik Scholtens

Michael van Beers

Michael van Beers

Na een lange brainstormsessie over de naam van het spaarprogramma zat een van de oprichters in de auto naar huis en werd een nummer van Will Smith gedraaid op de radio. In dit bekende nummer zingt hij “Getting Jiggy with it”. Dit werd “getting Jiggies with it” en de naam Jiggy met slogan was een feit. Aangezien de oprichters van OneDream BV erg druk waren met hun eigen BV’s stond Jiggy destijds op een laag pitje. De leden werden alleen via de eigen websites geworven en er werd minimale aandacht aan besteed.

In 2008 werd besloten om een oud concept van de plank te halen, Wineenreisnaar.nl, om extra leven in Jiggy te blazen. Wineenreisnaar werd als marketing campagne gelanceerd om Jiggy leden te gaan werven. Dit was een enorm succes. Zowel Jiggy als Wineenreisnaar groeiden exponentieel. Vervolgens werd Wineenreisnaar als losstaand label ingezet en werden gelijksoortige concepten als Wineengadget en Prijzenfestival gelanceerd. Naast het werven van e-mailadressen voor onze eigen labels werden de concepten nu ook ingezet voor derden.

In 2009 volgde een simpele vergelijkingssite Debestevergelijking.nl welke in 2011 uit is gegroeid tot een volledige op verzekering gerichte vergelijker, namelijk Deverzekeringsvergelijker.nl. In 2012 werd NuGratis.nl van eFuture BV overgenomen en toegevoegd aan het portfolio van OneDream. In Jiggy werden het cashback concept bij online shoppen en kortingscodes geïntegreerd. Om zo tot een completer aanbod te komen van online (be)sparen, korting en voordeel voor de Nederlandstalige consument.